Vícevrstvé nerezové komíny

SCHIEDEL

Univerzální třívrstvé nerezové systémy, vhodné pro všechny druhy paliv a všechny typy spotřebičů.

Široká oblast použití: běžné i kondenzační spotřebiče, kotelny, generátory, nouzové agregáty, pece apod.

ICS 25

  • Tloušťka stěny 0,5 mm
  • Tloušťka tepelné izolace 25 mm
  • Průměry: 80 - 700 mm

 

ICS 50

  • Tloušťka stěny 0,6 mm a 1mm
  • Tloušťka tepelné izolace 50 mm
  • Průměry: 150 - 700 mm

Nerezový systém Schiedel ICS50 je univerzální třívrstvý komínový systém, který umožňuje odvod spalin od všech typů spotřebičů na všechny druhy paliv (pevná, kapalná i plynná). Systém ICS50 je vhodný pro všechny systémy vytápění, pro podtlakový i přetlakový provoz.

Komínový systém ICS50 je použitelný pro konstrukci samostatných i společných komínů. Nízká hmotnost a snadná montáž dávají předpoklad k použití systému také jako fasádní komíny.

V rámci systému ICS50 je k dispozici ucelená řada komínových nástavců na keramické komíny Schiedel.

Ze systému je možno vytvořit kompletní spalinovou cestu složitějšího tvaru, a to jak vlastní komín, tak i kouřovod.

 

CIKO NEREZ complex D

Popis a charakteristika systému

Komínový systém complex D představuje moderní komínový stavebnicový systém pro odvod spalin od tepelných spotřebičů. Systém se vyznačuje malou náročností prostoru na montáž, nízkou hmotností, malými manipulačními prostory, vysokou variabilností a zejména rychlou a cenově příznivou instalací. Systém obsahuje celou řadu komponentů, včetně kotvících prvků, což přináší neomezené možnosti při sestavování komínů. Dále umožňuje velice rychle sestavovat kouřovody, t.j. napojení tepelného spotřebiče na komín, a to bez potřeby mechanické úpravy jednotlivých dílů. Komíny jsou okamžitě po montáži schopny provozu. Další velkou výhodou je možnost dodatečné přestavby, případně demontáže, a to i po několikaletém provozu. Systém je vhodný pro všechny druhy paliv (olej, plyn, uhlí, koks, dřevo) a je použitelný pro podtlakový i přetlakový provoz. Značení komínového systému dle ČSN EN 1443 je následující:

 

T400 N1 W V3- L50055 O 50 T600 N1 W V3- L50055 G 75 T600 N1 W V3- L50055 G 50

 

Progresivní řešení zajišťuje tepelnou dilataci každého dílu samostatně. Komínové díly sestávají z vnitřní vložky z nerezové oceli tloušťky 0,6, případně 1,0 mm (obě tloušťky jsou certifikovány pro všechny druhy paliva). Ta je izolována minerální vlnou tloušťky 50 mm (interiérové komíny), případně 25 mm (fasádní komíny) a opláštěna nerezovým plechem tloušťky 0,6 mm s vysoce lesklým povrchem. Povrch komínu je rovněž možné dodat s nástřikem práškové barvy v odstínu palety RAL, v broušeném matu, případně i z galvanicky poměděného plechu.

Výrobek je díky jedinečnému řešení montážního spoje předurčen pro široké použití a umožní provádět montáž i začátečníkům. Komínový systém CIKO NEREZ complex D obsahuje celou řadu tvarových dílů, s jejchž pomocí lze bez mechanických úprav smontovat libovolné komínové těleso.

Možnosti použití komínová tělesa pro novostavby, rodinné domky, chaty a chalupy odtahy od krbů, pecí a kachlových kamen rekonstrukce komínů v průmyslových objektech průduchy pro volně stojící komíny prvky pro realizaci kouřovodů prvky pro izolované vzduchotechnické rozvody.