Vložkování komínů

Vložkování komínových průduchů je nejčastějším způsobem rekonstrukce (nebo opravy) komína. K vložkování používáme všechny standardní certifikované materiály:

 

Nerezové vložky pevné a flexibilní: systém pro sanace komínových průduchů, ale také pro stavbu jednovrstvých komínů. Vhodný pro všechny druhy paliv. Odolný proti kondenzátu a teplotám do 600°C. Vyrobeno z vysoce jakostní nerezové oceli tř. 1.4404, tloušťky 0,6 mm a 1,0 mm

 

Plastové vložky: schváleny do teploty spalin max. 120°C. Použití zejména pro kondenzační a nízkoteplotní kotle, vhodné pro přetlakové i podtlakové systémy. Mají vynikající těsnost, odolnost proti kyselinám obsaženým v kondenzátech.

 

Keramické vložky: systém vhodný pro sanace komínů všech druhů spotřebičů a paliv (klasická kamna, krby, plynové i olejové spotřebiče, nízkoteplotní spotřebiče a kondenzační kotle), vhodný pro podtlakové i přetlakové systémy. Garantovaná odolnost proti vlhkosti a vyhoření.

 

Před vložkováním provedeme bezplatnou prohlídku (posouzení stavu stávajícího komína), navrhneme nejvhodnější technologický postup (např. frézování průduchu) a systém. Montáž je zakončena revizní prohlídkou.